NymburkDnes.cz
NymburkDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Nymburský deník - zprávy

Z regionu

Nymburský deník - zprávy Zdroj: Nymburský deník - zprávy |

Hasičská stanice v Nymburce se otevřela hlavně dětem. Užily si čluny i helmy

3. 5. 2024 | /VIDEO, FOTOGALERIE/ Už kolem deváté ranní bylo u sídla nymburských profesionálních hasičů nezvykle živo. Část těžké techniky vyjela z garáží před stanici, aby pak v těchto místech mohli příchozí sledovat ukázky lezeckého týmu. Například při vyproštění těžce zraněné člověka, který se zřítil do rokle.

Podívejte se: zatčení Němců na nymburském náměstí sledovaly stovky lidí

3. 5. 2024 | /VIDEO, FOTOGALERIE/ V rámci Dne města a připomínky výročí povstání proti německým okupantům v roce 1945 se v pátek 3. května na nymburském náměstí odehrálo několik akcí. Tou zřejmě nejzajímavější byla simulace zatčení projíždějící německé kolony, která se snažila prchnout do amerického zajetí, jelikož se bála příjezdu Rudé armády. V hrané ukázce se v dobových kostýmech představili členové Klubu vojenské historie Druhý pluk Nymbursko. ...

Podívejte se: Loď Florentina ve srovnání s Blanicí jsou jako kočka s myší

2. 5. 2024 | Největší hotelová loď plující po českých řekách kotví od úterního poledne v Nymburce u pravého labského břehu pod Šafaříkovým mlýnem. Jak vypadá pohled na Florentinu z druhého břehu? A jaké nabízí porovnání s výletní lodí Blanice, která kolem Florentiny projíždí vždy při příjezdu z Poděbrad? Právě to nabízíme v naší fotogalerii a na videích.

V poděbradském Luxoru oslavila paní Lejnarová sto druhé narozeniny

2. 5. 2024 | Už 102. narozeniny oslavila v poděbradském Domově pro seniory Luxor paní Miloslava Lejnarová. Při této příležitosti se tento týden objevil v zaplněné a slavnostně vyzdobené jídelně domova starosta Roman Schulz. Popřál oslavenkyni dobré zdraví a radost ze života.

Poděbradský Ostrov se znovu otevře veřejnosti. Zatím jen na víkendy

2. 5. 2024 | Více než tři roky byl pro veřejnost uzavřen areál poděbradského ostrova u místního zdymadla. To by se mělo od letošního června změnit. Nová dohoda mezi Povodím Labe a poděbradskou radnicí předpokládá otevření oblíbeného místa pro procházky, volnočasové aktivity a kulturní akce od letošního června vždy od pátku do neděle. Zatím pouze během letní sezóny, takže naposledy by měl být ostrov přístupný od 27. do 29. září. ...

Hasiči v noci vyjížděli spíše k planým poplachům a spadlým stromům

1. 5. 2024 | V celém Česku hasiči zasahovali z noci na první květnový den u necelé dvacítky požárů, které měly přímou souvislost s pálením čarodějnic. Jenom ve Středočeském kraji vyjížděli čtyřikrát k požárů souvisejících s pálením čarodějnic. Jak dále uvedl středočeští hasiči na sociální síti sedmnáctkrát za večer vyjeli prověřit nahlášený požár, který byl hlídaným pálením. 

Čarodějnice létaly na Špičce. Před zapálením vatry si děti i zatančily

1. 5. 2024 | Ani vítr, ani sucho a teplo letos nezhatily Hasičské čarodějnice na nymburské Špičce.

Podívejte se: do Nymburka připlula Florentina. Začaly Lodě na Labi

30. 4. 2024 | Je osmdesát metrů dlouhá a téměř devět a půl metru široká. Větší hotelovou loď na českých řekách nepotkáte. Florentina připlula do Nymburka v úterý 30. dubna zhruba půl hodiny po poledni a od té doby kotví pod Šafaříkovým mlýnem. V Nymburce zůstane až do středy následujícího týdne. Její paluba bude jedním z hlavních dějišť dvanáctého ročníku festivalu Lodě na Labi.

Čarodějnice v Nymburce budou. Vydaná nařízení neporušujeme, říkají pořadatelé

29. 4. 2024 | Během pondělí vydali své výstrahy ohledně sucha a možnosti šíření požárů meteorologové a s opatřeními řešícími možné šíření ohně přišli i středočeští hasiči. Některá města si opatření vyložila jako zákaz pálení čarodějnických vater a během pondělního odpoledne oznámila, že k pálení ohňů nedojde. Podle informací Deníku však Hasičské čarodějnice v Nymburce proběhnou kompletně podle plánu.

Chystá se oprava poslední velké hrobky na zrušeném hřbitově u zimáku

29. 4. 2024 | Aby se toho kolem bouraného nymburského zimního stadionu nedělo málo, chystá se oprava hrobky rodiny Tuzarových. Je to jedna z posledních tří připomínek dřívějšího hřbitova, přičemž zbylé dvě už péčí města prošly.

Tanga nad lavičkou. Co se povedlo a nepovedlo na terase za Eliškou

29. 4. 2024 | Před několika dny starosta Tomáš Mach a místostarosta Bořek Černý stříhali pásku na zrekonstruované terase za Eliškou. V pozdější zprávě na stránkách města se píše, že společně s jednatelem stavební společnosti „předali toto krásné místo do užívání občanům.“ Jenže ty občany a veřejnost jaksi zapomněli pozvat, jak je při podobných příležitostech zvykem.

Nová sezóna v sedlech kol startuje. Cyklootvírák láká na první květnovou sobotu

26. 4. 2024 | Po dvoutýdenní přestávce by se mělo znovu vrátit teplé počasí, a tak si pořadatelé tradiční akce k zahájení nové sezóny v sedlech kol zřejmě vybrali správný termín. Přesněji řečeno, zdá se, že jim v tradiční dobu konání této akce bude počasí opět přát.

Traktory se valily přes Poděbrady. Školáci ze zemědělky se loučili jízdou městem

26. 4. 2024 | /VIDO, FOTOGALERIE/ Kolona traktorů jedoucí v pátek 26. dubna dopoledne přes Poděbrady nebyla hrozbou či protestem ze strany zemědělců, ale tradiční rozlučkou žáků posledního ročníku místní Střední zemědělské školy.

Hasiči vyprošťovali u poděbradské haly zraněné u nehod. Fandily jim i děti

26. 4. 2024 | /VIDEO, FOTOGALERIE/ Atraktivní podívanou nabídla krajská soutěž ve vyprošťování z havarovaných vozidel. Ta se uskutečnila ve čtvrtek 25. dubna od ranních do odpoledních hodin na poděbradském parkovišti před sportovní halou.

Podívejte se: Takto to nyní vypadá na místě, kde bude hlavní bazén s dráhami

25. 4. 2024 | Finální podoba nového nymburského bazénu se blíží a my jsme měli v úterý možnost podívat se zblízka, jak to vypadá v té „místnosti“, kde bude hlavní bazén.

Nezaměstnanost v kraji klesla. Na Nymbursku hledá práci 3 tisíce lidí

25. 4. 2024 | Nezaměstnanost ve Středočeském kraji se snížila na 3,2 procenta. Počet nezaměstnaných klesl také na Nymbursku. Vyplývá to z analýzy Úřadu práce. Nejnižší nezaměstnanost byla v březnu tradičně v okolí Prahy.

Tragédie a naděje čápů z Kněžmostu. O vejce se starají poděbradští záchranáři

25. 4. 2024 | Dojemný a zároveň krutý je letošní sledovaný příběh čapího páru z Kněžmostu. Řada pozorovatelů hnízda na online kameře začala mít o víkendu podezření, že není všechno, jak má být. Zatím harmonický průběh života čapího páru, který se střídal na šesti vejcích, se zasekl a nabral zcela jiné obrátky. Ačkoliv ochránci přírody zasahují do života čápů jen v nejnutnějších případech, právě tady konat museli. ...

Na výstaviště v Lysé míří burza veteránů jarní Retro Garáž

24. 4. 2024 | Areál výstaviště v Lysé nad Labem v sobotu 27. dubna zaplní veteránská burza Retro Garáž.

Hlediště v troskách. Demolice stadionu postupuje, hale zbývají poslední dny

24. 4. 2024 | /VIDEO, FOTO/ Aktuální snímky z útrob nymburského zimního stadionu nabízejí truchlivý pohled. Hlavně pro ty, kteří tu při veřejném bruslení, fandění hokejistům nebo při kláních krasobruslařek strávili dlouhé hodiny svého života.

Kam vyrazit na čarodějnice? Podívejte se na přehled akcí na Nymbursku

24. 4. 2024 | Pálení čarodějnic a oslavy příchodu jara, to je filipojakubská noc, kterou v úterý 30. dubna prozáří desítky hořících hranic. Kam lze vyrazit na Nymburku?



Zpravodajství NymburkDnes.cz

Rekonstrukce úseku mezi Lysou nad Labem a Mělníkem přinese zrušení všech přejezdů

Rekonstrukce více než 30 kilometrů dlouhého úseku mezi Lysou nad Labem a Mělníkem má svého projektanta. Dokumentaci pro společné povolení stavby vypracují společnosti MORAVIA CONSULT Olomouc a SUDOP PRAHA, které podaly nabídku ve výši 244 424 600 ...

Středočeský kraj a Hlavní město Praha chystají velkou soutěž na železniční dopravce

Středočeský kraj a Hlavní město Praha připravují výběrová řízení na dopravce ve veřejné drážní dopravě. S novými dopravci by měly na koleje vyjet nové ...

Jak na výměnu skákací plochy u vaší trampolíny krok za krokem

Pravidelná kontrola a údržba trampolíny je nesmírně důležitá pro prodloužení její životnosti a zajištění bezpečnosti. Jednou z nejdůležitějších součás ...

ČHMÚ vydalo ve Středočeském kraji výstrahu před nebezpečím vzniku požárů

Český hydrometeorologický ústav vydal dne 29. 4. 2024 výstrahu č. 000151 před nebezpečím vzniku požárů na území Středočeského kraje, platnou od 30. 4. ...

Čtenáři Středočeského kraje vysbírali přes 4 tisíce mobilů, nejlepší byly knihovny v Kralupech, Rudné a Úněticích

Přesně 4112 starých mobilních telefonů přinesli v uplynulých měsících do svých oblíbených knihoven čtenáři ve Středočeském kraji. Do sběrové akce nazv ...



Sobota 4.5.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes